Historie & Ontwikkeling

In 1928 startte de Rotterdamse ondernemer Kroef een winkel in lampenkappen aan de Korte Kade in Kralingen. In de loop der jaren breidde het aanbod uit met witgoed producten en huishoudelijke elektronica.

In 1950 werd de zaak verkocht aan Gerard Endenburg Sr; dát was de feitelijke start van Endenburg Elektrotechniek. De koers werd verlegd en Endenburg ontwikkelde zich tot een gespecialiseerd elektrotechnisch installatiebedrijf voor opdrachtgevers in Rotterdam en de wijde regio.

Endenburg Elektrotechniek groeit gestaag en in 1970 verhuist het bedrijf naar de IJsclubstraat, verderop in Kralingen. Intussen heeft Gerard Endenburg Jr. de sociocratische beginselen geïntroduceerd en in 1984 krijgt dit zijn definitieve beslag. Het bedrijf krijgt dan de huidige en nog altijd unieke sociocratische organisatievorm, zónder DGA, en mét vergaande zeggenschap voor alle medewerkers.

Endenburg is vanaf dan met recht ‘ons bedrijf’. En de unieke eigendomsstructuur staat (economisch) succes allerminst in de weg. Integendeel. Ons bedrijf doet het goed, en steeds beter.

Sinds 2004 opereren wij vanuit ons moderne bedrijfspand aan de Prins Pieter Christiaanstraat, ook te Rotterdam. U bent er van harte welkom. Als opdrachtgever. Of als medewerker...