09 april 2018
Jubileumjaar Endenburg in teken van goede doelen
Medewerkers maken zich sterk voor hun leefomgeving
Endenburg bestaat in 2018 negentig jaar en bloeit als nooit tevoren. Welvaart en welzijn moeten echter hand in hand gaan, meent Endenburg. Het oer-Rotterdamse bedrijf heeft “betrokken” als een belangrijke kernwaarde. Vandaar dat het zijn medewerkers warm maakt om goede doelen te adopteren. Het gaat niet alleen om geld geven, maar het omarmen van de doelen met ludieke acties. Dat is betrokkenheid!
Begin april vond de uitreiking van de cheques voor de goede doelen plaats. De zeven teams van Endenburg kregen elk 1.500 euro voor het door hen geselecteerde doel.
Het team Projects Utiliteit ging voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Team Projects Industrie adopteerde het fonds‘BlinkNow’. Dit fonds helpt Nepalese kinderen onder het motto ‘In the blink of an eye, we can all make a difference’.
Twee teams gaan met het geld acties inzetten voor het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Dit topklinische ziekenhuis start als eerste een ‘exposure therapy’ voor IC-patiënten via Virtual Reality, gesteund door team Security Solutions. Team Engineering draagt een warm hart toe aan de afdeling Hartrevalidatie.
De CliniClowns kunnen steun van het team Energy Solutions verwachten.
De medewerkers van team Maintenance zochten een voor Endenburg als technisch bedrijf zeer passend doel: Stichting Gered Gereedschap. Zij steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen.
En tenslotte gaat de staf van Endenburg voor de Stichting Educab, vanuit de gedachte dat iedereen toegang tot kennis en informatie moet hebben en zijn horizon moet kunnen verbreden. Zij zetten zich in voor educatie in ontwikkelingslanden.’
Welvaart en welzijn
‘Ik ben er trots op dat onze collega’s zo’n prachtig palet aan goede doelen hebben gepresenteerd’, zegt Mildrid Hulskamp, HR-manager bij Endenburg. ‘Het bijzondere aan deze actie is dat we niet alleen geld doneren, maar dat de Endenburg-teams het goede doel het hele jaar door adopteren, dus extra inspanningen voor het doel plegen, ook als het in hun vrije tijd is.’ Het gaat om betrokkenheid bij elkaar, bij de leefomgeving en de wereld. Door maatschappelijk te ondernemen ontstaat een betere balans tussen welvaart en welzijn. Hulskamp: ‘Onze gedachte is dat goed voorbeeld goed doet volgen.’